vand platforma Anglia

Cand citesti  „vand platforma Anglia” la ce te gandesti?

Eu una stiu despre platforme auto putine lucruri.

Prima data cand am avut „ocazia” sa vad o platforma auto a fost cand „dragul” meu Matiz (am avut doua Matizuri pana acum) a inceput sa imi faca probleme. Am ramas cu masina in intersectie la Unirea, a doua oara la Piata George Cosbuc, a treia oara la Piata Victoriei….Parca isi alegea numai zone aglomerate! Zau, daca era de inteles sa ma lase undeva unde nu era trafic!

Si uite asa am apelat eu la platforme auto sa imi ridice masina si sa o duca la service !

Sa revenim totusi la ideea acestui articol, nu?

De-a lungul timpului, am avut ocazia sa vad ca s-au inmultit platformele auto in oras,dar si in restul tarii.

Asa ca am devenit curioasa sa descopar ce inseamna platforma auto:

Pornind de la ideea „vand platforma Anglia”, am inceput sa citesc un pic pe internet si am descoperit mai multe lucruri:

1. stiati ca e suficient daca ai permis pentru categoria B in cazul in care greutatea masinii de pe platforma + greutatea platformei nu depasesc greutatea autovehicului tragator, iar tot ansamblul nu depaseste 3500 de kg?

Da, dar asta doar daca vorbim despre o masina mica pentru ca majoritatea au peste 1300 de kg.

Insa,  e nevoie de categoria BE pentru un ansamblu format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg, situatie in care masa totala maxima autorizata a intregului ansamblu depaseste 3.500 kg.

imgres-1

2. preturile platformelor variaza de la 1350 de euro (pentru o platforma cu gabaritul de 455 cm x 210 cm) pana la 6000 de euro (platforma VW cu o lungime de 8.20 m) in orice anunt cu astfel de titlul „vand platforma Anglia”.

3. Am tot intrat pe forumuri (omu’ cand nu are ce face, isi face singur de lucru) si am descoperit ca exista o chichita: platformele auto  nu se inmatriculeaza in Anglia, ci primesc direct numarul masinii care le tracteaza. Unii romani s-au temut de anunturile de acest gen „vand platforma Anglia” si au renuntat.

Altii nu se tem de acest gen de anunt („vand platforma Anglia”) si au reusit sa le inmatriculeze folosind factura de vanzare-cumparare, numarul sasiului. Oricum, se pare ca ar fi vorba de numarul de kilograme (sa fie sub 750 de kg).

Se plateste omologarea, asigurarea, inmatricularea conform legii romane, se da la notar o declaratie pe proprie raspundere care sa afirme ca nu are probleme platforma din punct de vedere legal…

In fine, m-am lamurit si eu ca exista mai multe tipuri de platforme, cu 2 axe, cu 4 axe…..de lungimi diferite pana la 9 metri….

E bun google! Asa mai inveti cate ceva 😉

imgres

 

Facebook Twitter Email Tumblr

2 Responses

 1. Marti
  Marti / 1-2-2015 / ·

  You post interesting posts here. Your blog deserves much bigger audience.
  It can go viral if you give it initial boost, i know very useful tool that
  can help you, simply type in google: svetsern traffic tips

 2. Aliexpress pareri
  Aliexpress pareri / 2-27-2016 / ·

  Salutare. Am ajuns pe pagina ta si am remarcat ca este foarte bine pusa la punct si contine aspecte interesante.
  Permite-mi sa propun si eu despre un magazin pe internet cu produse foarte
  ieftine: Aliexpress pareri. Cred ca stiai de el.
  Multumesc.

Leave a Reply